EP2019

EP-választás - A VMSZ is részt vesz a kampányban, a Fidesz-KDNP listáját támogatva

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) is részt vesz az európai parlamenti választások kampányában, és nyíltan a Fidesz-KDNP listája mellett áll ki.

2019.04.05 15:34ma.hu

Az EP-választás vajdasági kampányrendezvényeit április 8. és május 23. között szervezik meg. Pásztor István pártelnök pénteki szabadkai bejelentése szerint hagyományos kampányolásra lehet számítani, vagyis főként lakossági fórumok és kerekasztal-beszélgetések alkalmával beszélnek majd a vajdasági és magyarországi politikusok a választópolgárokkal. A cél a mozgósítás, illetve az, hogy meggyőzzék az embereket, éljenek szavazati jogukkal. A kampány fői témái között helyet kaptak a családok, a kisebbségeket, a gazdaságot, a nemzeteket és egész Európát érintő kérdések. Emellett az aktivisták, ha kell, segítenek a levélszavazatok kitöltésénél annak érdekében, hogy minél kevesebb érvénytelen voks legyen.

Szabadkai sajtótájékoztatóján Pásztor István emlékeztetett arra, hogy ez az első alkalom, hogy az európai uniós lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehetnek az EP-választáson.

Rámutatott, hogy már több mint 50 ezer kettős állampolgárságú vajdasági magyar jelezte, hogy részt szándékozik venni a május 26-i európai parlamenti választáson.

A VMSZ elnöke szerint "az idei európai parlamenti választás talán a legfontosabb az utóbbi évtizedekben szervezett EP-választások közül". Mint mondta: a Vajdasági Magyar Szövetség abban érdekelt, hogy az Európai Parlamentben erőteljes, tekintélyes, erős magyar érdekképviselet legyen.

Pásztor István hozzátette: a szerbiaiak számára azért is fontos a választás, mert a remények szerint az új összetételű Európai Bizottság "sokkal ambiciózusabb, sokkal merészebb bővítési politikát fog meghirdetni", és felgyorsulhat a nyugat-balkáni ország EU-csatlakozási folyamata. A legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke arra is emlékeztetett, hogy mindeddig Magyarország volt Szerbia uniós csatlakozásának egyik legnagyobb szószólója, és minden bizonnyal ez a jövőben is így lesz.

Pásztor István az összefogás fontosságára is felhívta a figyelmet. Mint mondta: a megosztottság mindig jelen van, de vannak olyan kérdések és pillanatok, amikor ezeket a különbségeket félre kell tenni, és ez az a pillanat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.