Bíróság

Beismerte bűnösségét a kétmilliárd forintot kicsaló ebesi férfi

Beismerte bűnösségét az ebesi brókerként elhíresült K. S., aki 559 embertől csaknem kétmilliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között.

2019.03.28 12:08ma.hu

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője emlékeztetett rá: a férfit tavaly áprilisban mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében. A vádlottat első fokon 12 év börtönre ítélték és végleg eltiltották foglalkozása gyakorlásától.

A másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék tanácselnöke csütörtökön felolvasta a vádlottnak a bíróságra március 25-én írásban beérkezett vallomását, amelyben K. S. teljeskörűen beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A vádlott vezető ügyvédje védőbeszédében a büntetés enyhítését kérte, a vádlott pedig az utolsó szó jogán bocsánatot kért tette miatt. A tárgyalóteremből kilépő férfin több károsult éles szavakkal, bekiabálásokkal kérte számon, hova tette a pénzüket.

Az ügyben a másodfokú ítéletet várhatóan április 10-én hirdetik ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.