Állatvédelem

Hétmillió forintot kaptak vidéki állatvédő szervezetek

Több mint hétmillió forint gyűlt össze a tavaly elindult jótékonysági Kutyaszemmel program keretében, amelyet 28 különböző vidéki állatvédő szervezet között osztottak szét, hozzájárulva ezzel a gazdátlan állatok életminőségének és a vidéki menhelyek helyzetének javításához.

2019.03.25 16:56ma.hu

A kutyabarát közösségek adományainak köszönhetően kutyaház, kennelsor, kifutó, melegedő épült az állatoknak, valamint számos sérült, beteg kutya esett át egészségügyi kezelésen, valamint több kiló kutyatáp is érkezett a menhelyekhez - közölte a jótékonysági akciót elindító Cofidis Magyarország.

Az adomány a Hangya Közösség közreműködésével került a legmegfelelőbb helyekre. A sátoraljaújhelyi menhelyre melegedő került, a karcagi menhely eszköz és élelmiszer tárolót kapott, Mátészalkán orvosi költségekre fordították az adományt, Nyírmadán pedig kennelsor épült. A kisvárdai menhely új tetőszerkezetet kapott, az ózdi menhelyre új szivattyú és fertőtlenítőgép került. Az ezen kívül fennmaradó összeg fedezte a kutyák egészségügyi költségeit, kutyatápját és a kutyák ellátásához szükséges eszközöket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.