Szerencsejáték

Ötös- és Hatoslottó: minden idők harmadik legnagyobb nyereménye a tét

Óriási nyereményt tartogat az Ötös- és Hatoslottó most hétvégén.

2019.03.22 16:21ma.hu

Minden idők harmadik legmagasabb összege várja a játékosokat szombaton és vasárnap. Az Ötöslottón 3,414 milliárd forint a tét, a vasárnapi Hatoslottó sorsoláson pedig 1,555 milliárd forintot tudhat magáénak az a szerencsés, aki egyedül találja el a kihúzott számokat.

A tavaly 30. születésnapját ünneplő Hatoslottó az általa kínált magas főnyereményeknek köszönhetően bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvend. Minden idők eddigi legnagyobb főnyereményét - 2,9 milliárd forintot - 2008 szeptemberében nyerte meg egy szerencsés. De két alkalommal, 2012-ben és 2017-ben is 1,5 milliárd forintos főnyereménynek örülhettek a mind a hat számot jól megtippelők - emlékeztett közleményében a Szerencsejáték Zrt. A most vasárnap megnyerhető 1,555 milliárd forintos jackpot a játék történetének 3. legnagyobb nyereményének számít.

A Hatoslottó mellett az Ötöslottó is óriási nyereményt tartogat, most szombaton a játék történetének szintén a harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint ütheti egy szerencsés markát. A valaha volt legnagyobb Ötöslottó nyeremény 2003-ban, 38 hét telitalálat-mentes időszak után született meg Magyarországon. A több mint 5 milliárd forintot a 4, 15, 46, 49, 59 számokkal vihette haza egy igazán szerencsés játékos.

Sok mindenben különböznek a nagynyertesek

A nagyobb nyeremények felvételekor a Szerencsejáték Zrt. kollégái felajánlják a szerencsés nyertesnek, hogy névtelenül kitölthet egy kérdőívet, amelyben információkat árulhat el magáról, játékszisztémájáról, életéről úgy, hogy anonimitása biztosított marad. Az önkéntesen kitöltött kérdőívekből kiderül, hogy a nagynyertesek sok mindenben különböznek egymástól: van, aki egyből elmesélte a nyeremény hírét családtagjainak, de van olyan is, aki terve szerint soha senkivel nem fogja megosztani, hogy nagyobb összeget nyert. Abban azonban igencsak hasonlítanak, hogy szinte egytől egyig úgy gondolták, hogy szerintük nem fog megváltozni az életük, bármekkora nyereményhez jutottak is. Egy 2013-ban nagyobb összeget nyert játékos pedig még azt is elárulta, hogy a sorsolást követően a kedvenc napja örökre a szombat marad.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.