Ítélet

Jogerősen enyhítették a szalmabálákat felgyújtó piromániás férfi börtönbüntetését

Mentális zavarban szenved.

2019.03.22 13:01MTI

Jogerősen ötről négy évre enyhítette a Pécsi Törvényszék annak a nagykátai férfinak a börtönbüntetését, aki 2017 őszén szalmabálák felgyújtásával mintegy 50 millió forintos kárt okozott Baranyában - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlottat különös visszaesőként négy rendbeli rongálás bűntettében találta bűnösnek a másodfokú bíróság csütörtökön. A 27 éves férfi piromániás mentális zavarban szenved - írták.

A vádlott, aki egy fuvarozócég sofőrjeként dolgozott, 2017 októberében és novemberében öt helyszínen - Alsónyéken, Csikóstöttösön, Gödrén, Mindszentgodisán és Magyarszéken - csaknem 9500 szalmabálát gyújtott fel. A tüzekben egy rakodógép is megsemmisült, az okozott kár mintegy 50 millió forint.

A tüzek továbbterjedése esetén erdők, mezőgazdasági területek, nagy értékű gépek kerültek volna veszélybe.

A korábban részben ugyanilyen bűncselekmények miatt hosszabb szabadságvesztésre ítélt férfit az elfogása után letartóztatásba helyezték. Büntetésébe a kényszerintézkedés alapján börtönben töltött időt a bíróság beleszámította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.