NVB

EP-választás - Újabb pártot vettek nyilvántartásba

Újabb pártot, a Magyarországi Nemzetiségek Pártját is nyilvántartásba vette a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásra csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

2019.03.21 16:39ma.hu

Az NVB korábban már 17 pártot nyilvántartásba vett a választásra.

Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választása május 26-án lesz, az EP-választás listás szavazással történik, listát bejegyzett pártok állíthatnak.

A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár - aláírásával hitelesített - ajánlása szükséges, a pártoknak április 23-án 16 óráig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.