Magyar Művészeti Akadémia

Művészeti ösztöndíjak 2019-2022-re

A Magyar Művészeti Akadémia ismét három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére hirdet pályázatot száz fő részére, a 2019-2022 közötti időszakra.

2019.03.22 09:30MTI

Az ösztöndíjprogram célja az alkotó- és előadóművészeti, valamint művészetelméleti programszerű tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése az MMA tagozatainak megfelelő pályázati kategóriákban - közölte az intézmény kommunikációs és sajtófőosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A pályázható kategóriák közé tartozik az építőművészet, a film- és fotóművészet, az iparművészet és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet. A pályázaton részt vehet minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy, aki a támogatási időszak kezdetéig (2019. szeptember 1.) betöltötte 18. életévét, de még nincs 50 éves.

Az elnyert művészeti ösztöndíjakat három éven át folyósítják, a támogatási időszak 2022. augusztus 31-én zárul.

Az MMA Művészeti Ösztöndíj program pályázati felhívása már elérhető a pályázatot lebonyolító Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete honlapján, a www.mma-mmki.hu portálon. A pályázatkezelés internetes felületen - a http://osztondij.mma-mmki.hu/ oldalon - történik.

A pályázatok beadási határideje 2019. április 30.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.