EPP

Felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban

Nagy többséggel felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban.

2019.03.20 18:54ma.hu

Az Európai Néppárt politikai gyűlése megszavazta, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát a szervezetben. Az EPP közgyűlése óriási többséggel, 190 igen, 3 nem szavazattal, megszavazta a javaslatot, mely szerint vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, és a vizsgálat idejére a Fidesz önként felfüggeszti a tagsággal járó jogait az európai pártszövetségben. A  Fidesz és az Európai Néppárt elnöksége közösen nyújtotta be ezt a javaslatot szavazásra. Nem határozatlan idejű felfüggesztésről van szó.

A szavazás után kiderült, hogy belekerült a szövegbe, hogy a Néppárt elnöksége egyetért abban, hogy a Fidesz felfüggeszti a tagságát az EPP-ben, de csak addig, amíg a bölcsek tanácsának vizsgálata tart.

Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője és választási kampányának az arca ezután a döntés után átadja a Fidesszel kapcsolatos vita ügyét Herman van Rompuynek. Van Rompuy vezeti majd a bölcsek tanácsának vizsgálatát a következő hetekben-hónapokban. Weber hangsúlyozta, hogy az EPP közgyűlése világos döntést hozott, és hogy a Fidesznek nem lesz beleszólása a Néppárt jövőjének az alakításába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.