Segítség

Rosszul lett a sofőr, de a vasúti jegyvizsgáló megállította a buszt

Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója személyesen fejezte ki köszönetét és adott át vezérigazgatói dicséretet Szabó Attila vezető jegyvizsgálónak, aki lélekjelenlétével és bátorságával megakadályozott egy balesetet, ezzel életeket mentett meg.

2019.03.19 13:07ma.hu

Balesetet előzött meg az a jegyvizsgáló, aki február 19-én a Székesfehérvárról Sárbogárdra tartó vonatpótló buszon teljesített szolgálatot. Szabó Attila Aba-Sárkeresztúr megálló előtt arra lett figyelmes, hogy a pótlóbuszt vezető sofőr - aki addig normál tempóban vezetett - a település belterületén indokolatlanul gyorsítani kezd, majd a busz elkezd az árok felé sodródni. A jegyvizsgáló a láthatóan zavart állapotú sofőr mellé lépett és a kormányt megfogva korrigálta az irányt, majd a buszt biztonságosan megállította. Gondoskodott arról is, hogy a sofőr a lehető legrövidebb időn belül orvosi segítséget kapjon: ő hívta ki a mentőket, akik a járművezetőt kórházba szállították. A busz összes utasa épen, egészségesen érte el úti célját, senki nem sérült meg - tájékoztatta a ma.hu-t a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs Igazgatósága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.