Még most is a hatása alatt van

Törőcsik Mari: a miniszterelnök látogatása többet ért minden terápiánál

Kossuth Nagydíjat kapott a Nemzet Művésze, a miniszterelnök személyesen vitte el neki.

2019.03.18 15:39ma.hu
Fotó: Orbán Viktor Facebook

Kossuth Nagydíjat kapott Törőcsik Mari, a nemzet színésze, a nemzet művésze, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas színművész, érdemes és kiváló művész részére több évtizedes pályafutása során kimagasló szakmai hozzáértéssel és alázattal megformált alakításai, ikonikus filmfőszerepek és felejthetetlen színpadi figurák sorát felvonultató, kivételesen gazdag művészi életműve elismeréseként. Ennek örömére Orbán Viktor miniszterelnök PR-látogatást tett a 83 éves Törőcsik Marinál, hogy személyesen vigye el neki szombaton a Kossuth-nagydíját.

A látogatás részleteiről a Blikknek mesélt a nemzet művésze.

"Még most is az egész dolog hatása alatt vagyok. Nézze, sok díjam van, de ez és hogy a miniszterelnök maga hozta el, nos, ez olyan lélekgyógyszer, ami többet ad bármi más terápiánál."

"Nagyon szívmelengető volt, hogy a miniszterelnök nem csak átadta protokollszerűen, hanem kedvesen érdeklődött felőlem, pedig láthatóan fáradt volt, és rengeteg dolga volt még aznap. Hosszasan beszélgettünk, ettünk egy kis pogácsát, egyszóval nagyon érzelmes és kellemes nap volt, teljesen feltöltött. Csak azt tudom ismételni, hogy az Isten átölelt és nem is enged el engem. Nehéz időszakon vagyok túl, a betegség sok mindent megkeserített, fáj, hogy nem tudok színpadra lépni, ezen sokat szoktam gondolkodni, de a miniszterelnök egy kis lelket öntött belém ezzel kapcsolatban is" - mondta a lapnak a színésznő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.