Ítélet

Megütött egy rendőrt a Kossuth téren - felfüggesztett börtönt kapott

A tüntető arcon ütötte a sorfalban álló rendőrt, ezért a bíróság elsőfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

2019.03.14 09:37ma.hu
hirdetés

A vádirat szerint a 44 éves férfi 2017. április 4-én, a délutáni órákban részt vett az V. kerület, Kossuth Lajos téren tartott tüntetésen, ahol a helyszínt és az Országházat rendőrök biztosították.

A vádlott a Parlament lépcsősora előtt, a sorfalban szolgálatot ellátó, és a tömeg előre nyomulásának megakadályozásában részt vevő rendőr sértettet egy alkalommal arcon ütötte.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság vádlottat bűnösnek mondta ki vád szerint, és őt 1 év 4 hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.