Az OMSZ szerint nem hibáztak

Négy órát várt mozdulatlanul a mentőkre egy idős férfi

Mindene fájt, nem tudott mozogni.

2019.03.11 18:22ma.hu

Mindene fájt, nem tudott hazajutni, mégis 4 órát kellet várnia a mentőkre egy 72 éves férfinek a VIII. kerületben - írja a Blikk.

Egy arra lakó pár lett rá figyelmes, hogy a bácsinak komoly fájdalmai vannak. Nikolettet vasárnap délután négy órakor hívta fel a párja, hogy menjen ki neki segíteni a Vajdahunyad utcába, mert talált ott egy mozgásképtelen idős férfit.

Mint később kiderült, egy régebbi műtétből kifolyólag van probléma a lábával, ami most séta közben teljesen megmerevedett. A 200 méterre található hajléktalanszállóra igyekezett és teljesen józan volt.Miután az utcában található éjszakai hajléktalan melegedőn senki nem akart segíteni nekik, felhívták a mentőket, de 50 perc után sem voltak ott, így újra telefonáltak.

"Közölték, hogy átadták az ügyet a hajléktalanoknak segítő Krízis központnak, ezért rögtön hívtuk őket is, de sajnos ott sem jártunk szerencsével, onnan sem jött segítség. Tehetetlenül álltunk órák óta az utcán" - mondta a lapnak Nikolett, aki elsőként a Facebookon számolt be a történtekről.

Végig ott voltak a férfi mellett, mígnem 19 óra 40 perckor megérkezett egy mentő.

A lap megkeresésére az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy nem hibáztak. "A bejelentés alapján az életveszély kizárható volt, és akut egészségkárosodásra utaló információ sem merült fel, ezért a helyszín közvetlen közelében található szociális ellátó szolgálatot értesítettük. Ők később visszajeleztek, hogy a bácsi régóta fennálló, ismert ízületi fájdalmai miatt mégis indokoltnak látják az orvosi vizsgálatot, ezért a bácsit egy mentőgépkocsi stabil állapotban kórházi ambulanciára szállította. Sürgős ellátás szükségessége sem a vizsgálatkor, sem a kórházba szállítás során nem igazolódott" - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.