Állati

Napokon belül hazaérkezhet Tóbiás - csak éppen nincs neki hova

Lenyúlták a megszokott fészkét.

2019.03.08 17:56ma.hu
hirdetés

Egyelőre nem érkezett meg bekamerázott gemenci fészkébe a jól ismert fekete gólyapár, Tóbiás és Sára. A gólyák Afrikából tartanak haza, de a Gemenc Zrt. sajtóközleménye szerint egy idegen, feltehetőleg hím fekete gólya kihasználta távollétüket, ugyanis március 7-én a pár fészkében landolt.

Az eddigi tapasztalatok alapján a hím gólyák néhány nappal hamarabb érkeznek Gemencre. Gyakran több, még el nem foglalt fészket is megtekintenek, hiszen keresik a legmegfelelőbb helyet a költésre és az utódok felnevelésére. .

Felmerült az a lehetőség is, hogy Tóbiás elvesztette a fióka kora óta viselt azonosítógyűrűjét, de a tapasztalt megfigyelők csőrének jellegzetes alakja alapján is azonosítani tudják a madarat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.