Állati

Kétezer denevér költözött a bodrogkeresztúri templom tornyába, harangozni sem lehet

A csonkafülű denevér védett állat, egy példány eszmei értéke százezer forintra tehető.

2019.03.05 09:08ma.hu

Mintegy kétezer, fokozottan védett csonkafülű denevér él a bodrogkeresztúri templom tornyában. A helyiek gyűjtéséből fel szeretnék újítani a templom harangját is, ám az állatok miatt a haranghoz hozzá sem lehet nyúlni - írja a Bors.

A helyi református lelkész, Szűcs Edina szerint a városvezetés már régóta tervezte a torony felújítását, azonban amíg a védett denevérek helyzete nem megoldott, nehéz lépni az ügyben.

A lelkész szerint nem akarják bántani őket - ami nem is lenne tanácsos, hiszen egy példány eszmei értéke százezer forintra tehető.

A templomon így egyelőre csak óvatos felújítások várhatók. Az alig ezerfős borsodi település lakóinak egy ideig még biztosan nélkülözniük kell a harangozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.