Gyász

Meghalt Koós - újra együtt a Macskaduett - videó

A háromszoros táncdalfesztivál-győztes énekes 81 éves volt. Rövid betegség után hunyt el.

2019.03.03 09:54ma.hu

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. A temetés részleteiről később adnak tájékoztatást.

Már 30 éves a zenés paródia talán legjobb magyar triójának nagyszerű lemeze, a Kell egy kis csavargás. A mű ugyan már 1975-ben elkészült, és ugyanabban az évben, Szilveszterkor be is mutatták, de a Hanglemezgyár akkori vezetői nem tartották megjelentetésre érdemesnek. A közreműködők névsora: Kovács Kati, Hofi Géza, Koós János. A szövegíró és zeneszerző Malek Miklós és Szenes Iván. A zenés paródia talán legnagyobb csapata. 1989-ig csak a rádió játszotta részletekben és egészben is, és olyan, a mai napig népszerű slágereket tartalmazott, mint a Próbálj meg lazítani, a Söprik az utcát... vagy a Macska-duett. Az utóbbiból készült animációs filmet pedig 40 éve, 1979-ben mutatták be.

Már 40 éves a Macska-duett animációs filmje

Koós János legnagyobb slágerei: Kislány a zongoránál, Micsoda nagyszerű dolog, Annyi ember él a földön, Én, aki nála jártam, Kapitány, Mondjátok meg Máriának, Nem vagyok teljesen őrült, Sír a telefon. Az Artisjus zenei életműdíját, a Hungarotontól életműlemezt vehetett át, és 2008-ban ő kapta meg elsőként a tiszteletbeli pénzügyőr címet. 2014-ben Szenes Iván Életműdíjjal tüntették ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.