Egészségügy

Márciusban kezdődik a szülőknek fenntartott kórházi ágyak beszerzése

A legtöbb kórház tart ágyakat a beteg gyermekek közeli hozzátartozói számára is, csupán néhány intézmény nem teljesítette még az elvárásokat.

2019.03.02 18:42ma.hu

Az első negyedév végén, vagyis még ebben a hónapban soron kívül elindítja az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a szülők elhelyezésére szolgáló kórházi ágyak beszerzését.

Az ÁEEK szombati közleménye szerint a legtöbb kórház tart ágyakat a beteg gyermekek közeli hozzátartozói számára is, csupán néhány intézmény nem teljesítette még az elvárásokat.

A közleményben a központ mint kórházi fenntartó minden hozzátartozónak megfelelő elhelyezést ígért, hogy ezzel is segítse a kórházba kerülő gyermekek gyógyulását. Szüleik ellátására a kormány évente 660 millió forintot biztosít - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.