Állati

A járókelők között sétálgat egy gólya Debrecenben - videók

Nem zavartatja magát.

2019.02.27 16:18ma.hu

Jön a tavasz, jönnek hazafelé a gólyák. Már Debrecenben is feltűnt az első madár, nem is akárhol, hanem a forgalmas Tócóskert utcáin.

A fehér gólya látszólag nem zavartatja magát, nyugodtan sétálgat az emberek között, azt is engedi, hogy fotózzák.

A Hortobágyi Madárpark és Madárkórház Alapítvány Facebook-oldalán arra kérik a lakosságot, semmiképp se etessék a fajtársaihoz képest szokatlanul viselkedő egyedet.

"Az ősszel és télen itt maradt gólyákat lehet etetni apró hallal (keszeg, kárász), valamint nyers csirkenyesedékkel. Minden nap ugyanazon a helyen, ugyanabban az időben. Jelen esetben viszont már nem szükséges a gólya etetése, sőt, hátráltatja a természetes életvitelében. Mint ahogy a már visszaérkezett fajtársai is találnak természetes táplálékot, ő is fog. Etetése most csak megerősítené benne azt, hogy elfogadja a túlzott emberi közelséget, valamint a lakótelepen maradna. Ez utóbbi eshetőség szintén nehezítené fészkelését, tekintve, hogy a környéken nem találna fajtársra sem" - írják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.