Dózsa György úti baleset

Ezért jár edzőterembe a szívműtétre váró M. Richárd

A Dózsa György úti baleset egyik vádlottja elismerte, hogy járt a konditeremben.

2019.02.27 16:07ma.hu

Mint arról korábban a ma.hu is beszámolt, két héttel a szívműtétje előtt egy edzőteremben fotózták le M. Richárdot, a Dózsa György úti halálos közlekedési baleset fővádlottját.

Mindez azért volt meglepő, mert a férfit azzal az indokkal engedték el az előzetesből, hogy komoly szívproblémája van. A férfi akkor azt mondta, a használt gépen csak 5-5 kg-os súly volt, amit csak átmozgatáshoz használt. Orvosa azt mondta neki, arra figyeljen, pulzusa ne menjen 100 fölé, erre pedig odafigyel.

Az M. Richárd képviseletét ellátó ügyvédi iroda akkor nem szerette volna kommentálni a történteket, ám most orvosi papírokkal adtak magyarázatot arra, miért járt edzőteremben az ügyfelük.

"Az átmozgató edzés/torna nemcsak egyszerűen egy lehetőség, hanem orvosszakmai szempontból kifejezetten javasolt" - írják a közleményben, melyben visszautasítják azokat a kommentekben lévő feltételezéseket, hogy védencük nem szenvedne olyan súlyos betegségben, hogy ne lett volna orvosilag indokolt a letartóztatás megszüntetése.

"Ügyfelünk szívműtétre való felkészítése folyamatosan zajlik, az ehhez szükséges vizsgálatok megtörténtek. M. Richárd március nyolcadikán fekszik be a kórházba, majd a közvetlen életveszéllyel járó nyitott mellkas- és szívműtét március tizenegyedikén várható" - közölték.

Mint ismeretes, a bíróság végzése szerint M. Richárd megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015-ben Budapesten, az Andrássy úton közúti veszélyeztetést követett el egy kerékpárossal szemben, akit ezután bántalmazott, 2017. május 15-én szintén Budapesten, a Dózsa György úton pedig a sebességhatárt jelentősen túllépve összeütközött egy elé szabálytalanul beforduló másik gépjárművel. A baleset miatt két ember meghalt, többen súlyosan megsérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.