Állati

Mozgó lárvát húztak ki a győri orvos hátából - videó

Mexikói üdülésről tért haza a férfi, ott került a testébe az élősködő, amely már itthon fejlődött akkorává, hogy szabad szemmel is láthatóvá vált.

2019.02.23 16:27ma.hu

A mozgó lárvát itthon párja szedte ki az orvos hátából. A rémisztő kalandot a kisalföld.hu írta meg, és videót is közzétettek a műveletről. A kisalföld.hu-nak az orvos párja mesélte el, hogy a gyerekgyógyász Mexikóban és Belizben járt, ahol őserdei túrán is részt vett. Megcsípte mérgespók és levélvágó hangya is, a baj azonban nem abból lett.

A hazatérés után szinte azonnal vörös duzzanat keletkezett a férfi hátán. A mosonmagyaróvári kórházban dolgozó orvos elment bőrgyógyász kollégájához, aki a tályogot kitisztította.

A seb ugyanis nem gyógyult, egyre csúnyább lett. Egy zuhanyozás után vette észre az asszony, hogy a valami mozog benne. Csipeszért ment, közben rögzítette, amit lát, végül pedig kihúzta az állatot.

Az emberbagócs

Az emberbagócs (Dermatobia hominis) a rovarok osztályába, a bagócslegyek családjába tartozó faj. Közép- és Dél-Amerikában honos. Trópusi őserdők szélén és a dombos területeken 160-3000 méter tengerszint feletti magasságokban él. A kifejlett légy 1,5 centiméter hosszú, széles, kékesszürke, erős szárnyakkal rendelkezik. A madarak, baromfiak és a szarvasmarhák fontos élősködője, de akár az embert is megtámadja. A nőstény elkap egy nappali kirajzású ízeltlábút, például szúnyogot, atkát, kullancsot, és petéit annak hasára rakja, mely mint egy hordár cipeli azokat. Rászállva egy meleg vérű állatra vagy emberre, annak átadja azokat. A peték azonnal kikelnek a bőrön, majd a lárvák behatolnak a bőrbe, ahol tovább fejlődnek (4 stádium) és furunculus-szerű elváltozást okoznak. A "kelés" közepén található nyíláson át lélegzik a lárva és bűzös váladékot bocsát ki. Általában a ruha által nem fedett területen - a karon és leggyakrabban a fejen - történik, de a lárva a ruhán át is képes behatolni.(forrás: wikipédia)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.