Állatvédők

Legyengült magyar gólyát mentettek egy dél-afrikai repülőtéren

Nem tudott újból a levegőbe emelkedni, csak rövid felszállási kisérleteket tett.

2019.02.23 08:34ma.hu

Legyengült, magyar gyűrűs fehér gólyát találtak, Fokváros közelében egy kisrepülőtéren (Morningstar Flying Club) február 19-én.

A repülőtéren landolt gólya nem tudott újból a levegőbe emelkedni, csak rövid felszállási kisérleteket tett. A helyiek megfogták és egy állatvédő szervezetnek (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) adták át.

A madarat még fióka korában gyűrűzte 2017-ben Pákozdon Fenyvesi László - írja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

A hazai madárgyűrűzés kezdeti évétől, 1098-tól napjainkig, összesen 131 magyar gyűrűs fehér gólya került meg Afrikában, ebből 57 a Dél-afrikai Köztársaságban. A legtöbb megkerülési adat az ország keleti részéről érkezett, ez az első olyan példány, amelyik Fokváros közelében került kézre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.