Fejlesztés

Áramfejlesztőket és szivattyúkat kapott 16 önkéntes mentőszervezet

Na meg 45 quadot.

2019.02.25 05:30MTI

Az Európai Unió támogatása nyomán 35 áramfejlesztőt, illetve 35 zagyszivattyút vehetett át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól (OKF) 15 Pest megyei és egy budapesti önkéntes mentőszervezet kedden a fővárosban.

Az átadás annak a fejlesztésnek az egyik állomása, amelynek során az Európai Unió az Energiahatékonysági Operatív Program keretében az idén 1,5 milliárd forinttal támogatja a magyarországi önkéntes mentőszervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységét.

Mukics Dániel, az OKF szóvivője ez alkalomból elmondta: a támogatás nyomán 260 áramfejlesztőt, 260 zagyszivattyút, 20 kárhelymegvilágító reflektort, 20 sátorkészletet, 240 tábori ágyat és hálózsákot, 45 kisteherautót, 45 quadot, 200 utánfutót, 2 targoncát, illetve 962 egyéni és speciális védőfelszerelést vehetnek át az önkéntesek.

A teljes új eszközparkot a nyár közepéig osztja ki az OKF - tette hozzá.

Arról is beszámolt, hogy országszerte mintegy 1500 megyei és helyi mentőszervezetben 26 ezer önkéntes végez mentési és kárelhárításai feladatokat, kiegészítve a katasztrófavédelem tevékenységét.

A többi között olyan speciális mentési feladatokban vesznek részt, mint eltűnt személyek felkutatása, vízből mentés, viharkárok felszámolása vagy éppen árvíz elleni védekezés - ismertette a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.