Dráma

Jégbarlangban temetett el egy magyart a lavina

Siklóernyővel ereszkedett le, múlt csütörtök óta nem adott életjelet magáról.

2019.02.21 08:53ma.hu

B. János a svájci Roseg-gleccser egyik jégbarlangjába ereszkedett le siklóernyőjével múlt csütörtökön. A 42 éves férfi aznap még fotókat küldött az ismerőseinek, péntektől viszont már nem jelentkezett, így eltűntként kezelik.

Kutyás mentőcsapat indult a keresésére, és megállapították, hogy valószínűleg egy leszakadt jégtömb indította el a lavinát, mely elzárta a barlang bejáratát.

A mentést egy időre le is kellett állítani a rossz időjárási körülmények miatt.

A Blikket a svájci hatóságok arról tájékoztatták, hogy a férfi keresését hamarosan befejezik a mentőcsapatok. A rendőrség azt nyilatkozta: "Egyelőre nincs információnk arról, túlélte-e a lavinát, illetve melyik jégbarlangban lehet".

(A címlapfotó illusztráció.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.