Nem rege

Csodaszarvast fotóztak Nógrádban - hófehér!

A Tapolcai medence után most az ország másik részén láttak fehér patást.

2019.02.20 11:58ma.hu

Az év elején kaptak lencsevégre egy hófehér dám szarvast a Tapolcai-medencében, most ismét egy mesebelinek tűnő állatot fényképezett le egy bátonyterenyei fotós.

A concretemedia.hu interjút is készített a szerencsés fotóssal, aki Mátraverebély-Szenkúti erdőben készített több képet is az állatról.

A szarvas nagy valószínűséggel az albinizmust okozó genetikai hibához hasonló, szintén pigmentzavarral járó, úgynevezett leucizmusnak köszönheti különleges színét. A két rendellenesség közötti különbség az, hogy leucizmus esetén egyáltalán nincsenek színanyagképző pigmentek (melaninok) és nem jár piros szemmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.