Csalás

A NAV elnökére hivatkozva kísérelt meg 300 milliót szerezni egy férfi

Befolyással üzérkedés bűntette miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki a NAV elnökére hivatkozva kísérelt meg 300 milliót szerezni egy felszámolás alatt álló cégtől.

2019.02.19 10:08ma.hu

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a felszámolás alatt álló cég adóvisszaigénylésre nyújtott be kérelmet a NAV-hoz. A kérelem teljesítése előtt a hatóság ellenőrzést folytatott a cégnél, és jelentős fizetési kötelezettséget állapított meg adóhiány, bírság és pótlék jogcímén - írta Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A tájékoztatás szerint a 46 éves vádlott felvette a kapcsolatot a cég egyik tulajdonosával, akivel 2016. március 1-jén találkozott a fővárosban. A férfi a találkozón valótlanul azt állította magáról, hogy az adóhatóság elnökének "jobbkeze", és el tudja intézni, hogy a felszámolás alatt álló cég fizetési kötelezettségét töröljék, és az adóvisszaigénylést jóváhagyják, ezért pedig mintegy 300 millió forintot kért.

A cég tulajdonosa az ajánlatot nem fogadta el. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a vádlott az adóhatóság elnökét nem ismerte, vele semmilyen kapcsolatban nem állt, a 46 éves férfi célja kizárólag a megtévesztő, jogtalan haszonszerzés volt - közölte a főügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.