Állatkínzás

Fakanállal ütötte agyon a kismacskát

A Komáromi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki a szomszédja macskáját fakanállal úgy megütötte, hogy azt sérülései miatt el kellett altatni.

2019.02.19 09:30ma.hu

A vádirat szerint a vádlott 2018. szeptember 8-án az esti órákban kisbéri házának teraszán észrevett egy kismacskát, amelyet úgy próbált meg onnan elzavarni, hogy felkapott egy nagyméretű fakanalat, és azzal háromszor a macska fejére ütött. Az ütések következtében a macska elfeküdt.

A macska bántalmazását észlelte annak tulajdonosa, a vádlott szomszédja, és számon kérte az elkövetőt. A vádlott ekkor a földről felvette a kismacskát, és a háza mögötti gazos területre dobta.

A kb 2 hónapos korú házi macskát annak tulajdonosa kórházba vitte, azonban az állat olyan súlyos agyi sérüléseket szenvedett, amely alkalmasak voltak az állat pusztulásának előidézésére. Az állatot a sérülései súlyossága miatt elaltatták.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a büntetett előéletű férfit a Komáromi Járásbíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.