Szökés

Nem hibázott a megszökött rabot előállító felügyelő - videó

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatának elsődleges megállapításai szerint a 2019. február 15-én a Fővárosi Törvényszékről megszökött fogvatartott előállítását végző biztonsági felügyelő feladatát a vonatkozó jogszabályi előírásoknak és belső normáknak megfelelően látta el, szakmai hibát nem követett el.

2019.02.16 09:40ma.hu

A bírósági tárgyalás kezdetekor az ügyben eljáró bíró úgy rendelkezett, hogy a fogvatartott kezéről a bilincset vegyék le, aki ezt kihasználva az őt előállító biztonsági felügyelőt megtámadta - írta a BvOP Kommunikációs Főosztálya a ma.hu-nak. A szabadságvesztés, az elzárás, az előzetes letartóztatás és a rendbírság helyébe lépő elzárás végrehajtásának részletes szabályairól szóló 16/2014. (XII. 19.) IM rendelet szerint a büntetőügyben történő előállításkor az eljáró ügyészség vagy a bíróság elrendelheti az alkalmazott mozgáskorlátozó eszköz eltávolítását. Az előállító biztonsági felügyelő az erre vonatkozó rendelkezést köteles végrehajtani. Az intézkedés nem vonatkozhat a vezető és a lábbilincs eltávolítására. "Kollégánk a támadás következtében megsérült, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították, ahol a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és helyettese meglátogatta" - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.