Bíróság

Termőföldek visszaadásáért indított pert a somogyi ügyészség

Elhunyt rokonok nevében készített meghatalmazásokkal kötött ajándékozási szerződések révén szereztek 44,5 hektárnyi ingatlant.

2019.02.14 10:30MTI
hirdetés

Bűncselekmény útján szerzett tizenkilenc termőföld visszaadásáért indított polgári pert a Somogy Megyei Főügyészség a közelmúltban - tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t.

Azt írták: az ügy előzménye egy büntetőeljárás, amelynek vádlottja elhunyt rokonai nevében készített meghatalmazásokkal kötött ajándékozási szerződések révén megszerzett összesen 44,5 hektárnyi, 1694,36 aranykorona értékű ingatlant.

A főügyészség közjogi szakága keresetében azt kéri a Kaposvári Törvényszéktől, hogy az eredeti tulajdonosok tulajdonjogának visszajegyzése mellett törölje az ingatlan-nyilvántartásból a vádlottnak, egyben a polgári per alperesének az érintett földekre bejegyzett tulajdonjogát.

Hangsúlyozták, az ügyészség közérdekre alapított fellépését az a nyilvánvaló társadalmi érdek indokolja, hogy töröljék az ingatlan-nyilvántartásból a bűncselekménnyel szerzett tulajdont, különösen akkor, ha a büntetendő tevékenység a nemzeti vagyon részét képező termőföldek megszerzésére vonatkozó szigorú szabályok kijátszására is irányul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.