Ügyészség

Vállán cipelte, falhoz vágta, bezárta párját a féltékeny győri férfi

A pár többször kibékült, majd újra összeveszett.

2019.02.11 09:33ma.hu

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt közvetítői eljárásra utalta egy Győrben élő, rendszeresen féltékenykedő férfinak az ügyét.

A jelenleg harmincegy éves férfi 2016 tavaszán egy győri szórakozóhelyről a vállára véve vitte ki az élettársát, mivel a nő még nem akart hazamenni. A férfi a sértettet az autójához vitte, hazafuvarozta, otthonukban belökdöste a szobába, bezárta a lakás ajtaját és elvette a nő kulcsát, telefonját. Ezt követően a nőt – folytonos szidalmazását követően – a falhoz vágta.

Mikor a sértett menekülni próbált, őt két kézzel felemelte és a kanapéra dobta, amitől a sértettnek testszerte zúzódásai keletkeztek. Ezt követően bevitte a hálószobába, rádobta az ágyra és onnan másnap reggelig nem engedte el.

A sértett másnap elköltözött otthonról. Ezt követően a pár többször kibékült, majd újra összeveszett, de már nem költöztek újra össze.

2017 nyarán a férfi előzetes bejelentés nélkül ment a barátnőjéhez, ahol felháborodott azon, hogy a nő mással telefonál. Emiatt szidalmazni kezdte a sértettet, majd beráncigálta őt a nő saját hálószobájába. A sértettnek többször is sikerült a férfitől a hálószobából elszabadulni, de a férfi mindannyiszor vissza is vitte oda a sértettet. Végül a sértett eljutott a bejárati ajtóig, azon próbálta a férfit kitessékelni, amit észlelt a szomszéd, és ezért az elkövető önként távozott onnan.

A férfi a békülési terveivel ezt követően sem hagyott fel, ezért négy hónapon át napi rendszerességgel küldött kézzel írt és elektronikus leveleket a sértettnek.

Az ügyészség a férfival szemben a két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és minősített zaklatás vétsége miatt indult bűnügyben a férfi kérése és beismerő vallomása alapján – a nő beleegyezésével – az eljárás felfüggesztése mellett közvetítői eljárásra utalásról döntött.

Ha a közvetítői eljárás eredményeképp a terhelt és a sértett megegyezik, és a terhelt a bűncselekmény következményeit jóváteszi, az ügyészség az eljárást megszünteti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.