Jog

Bántalmazott magyar családot toloncolnának haza Kanadából

2012-ben érkeztek Ontarióba, de egy friss végzés szerint el kell hagyniuk Kanadát.

2019.02.11 07:52ma.hu

Az asszony hét évvel ezelőtt menekült Kanadába két fiával. Állítása szerint férje súlyosan bántalmazta őt, gyermekeit pedig szexuálisan is molesztálta. 2012-ben érkeztek Ontarióba, de egy friss végzés szerint el kell hagyniuk Kanadát - írja a Blikk.

Az asszony szerint nem lennének biztonságban Magyarországon, volt férje gyakran megütötte, kamasz fiuk szerint a férfi bárkinek és bárminek nekiment, ha bedühödött. Az elbíráló szervek azért nem adták meg az engedélyüket, mert a kanadai bevándorlási hivatal szerint az asszony utólagos tette nem támasztja alá az elmondottakat, a váláskor ugyanis megadta a láthatási jogot a szerinte erőszakos apának.

Kanadában tucatnyian utcai tiltakozással álltak ki a bajba került család mellett.

A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, ám lapzártáig nem érkezett válasz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.