Öt gyerek könnyebben megsérült

Vádat emeltek a rendőrségi bemutatón iskolások által kilőtt könnygázgránát miatt

Összesen öt gyermek könnyebben megsérült, de rajtuk kívül még 83 ember testi épsége, egészsége került közvetlenül veszélybe.

2019.02.05 12:51ma.hu
hirdetés

Vádat emelt egy rendőr ellen a Központi Nyomozó Főügyészség, mert a főtörzsőrmester megszegte foglalkozása szabályait és ezért egy bemutatón általános iskolások könnygázgránátot lőhettek ki, amiben öt gyerek könnyebben megsérült - közölte Keresztes Imre főügyész kedden.

Mint írta, tavaly áprilisban a Készenléti Rendőrség győri objektumában pályaorientáció keretében tartottak fegyverzettechnikai bemutatót. Az egyik tanuló a bemutatón megszerzett egy könnygázgránátot, azt egy gránátvetőben helyezte el, amit egy másik gyermek működésbe hozott.

Összesen öt gyermek könnyebben megsérült, de rajtuk kívül még 83 ember testi épsége, egészsége került közvetlenül veszélybe.

A vádirat lényege szerint a főtörzsőrmester a könnygázgránát kezelésére vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta és a foglalkozási szabályok megszegésével a bemutatón résztvevőket közvetlen veszélynek tette ki - közölte a főügyész. A főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a főtörzsőrmester ellen.

Keresztes Imre tudatta, a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya vádiratában azt indítványozta, hogy a Győri Törvényszék katonai tanácsa tárgyalás mellőzésével szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.