Betegség

Tömeges rosszullét miatt rendkívüli szünet a lábatlani iskolában és óvodákban

A tömeges rosszullét miatt kedden és szerdán is rendkívüli szünet lesz a két lábatlani óvodában, és a szünetet az Arany János általános iskolában is elrendelték.

2019.02.04 16:10ma.hu

Dinnyés István (független) polgármester elmondta: a Zengő óvoda és bölcsőde két telephelyén nyolcvan gyerek és a dolgozók fele, az Arany János általános és művészeti iskolában pedig százöt gyerek hiányzik hányással és hasmenéssel járó betegség miatt.

Valamennyien szombat reggelre lettek rosszul. Korábban az óvoda vezetője, Ráczné Fülöp Erzsébet azt mondta, hogy intézménye hétfőn zárva lesz. Hozzátette, többen arra gyanakodtak, hogy az étel okozta a tüneteket, de ez nem egyértelmű. Olyanok is megbetegedtek ugyanis, akik nem ettek az ételből és azok között is vannak tünetmentesek, akik fogyasztottak belőle.

A kormányhivatal a közétkeztetést végző Bartos Kft.-nél, valamint az intézmények tálalókonyháiban ellenőrzést végzett, az érintett dolgozóktól pedig mintát vett.

Az ételmintákat laboratóriumban vizsgálják, az intézményeket fertőtlenítik. A vizsgálat végéig más szolgáltató látja el a közétkeztetést - ismertette a polgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.