Bíróság

Elájult a tárgyaláson az inárcsi családsegítő gyilkosa

Előtte többször bocsánatot kért.

2019.01.30 12:33ma.hu

Szerdán délelőtt elkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken annak a férfinek a pere, aki tavaly júliusban nyakon szúrta az Pest megyei Inárcs családsegítőjének munkatársát, aki belehalt sérüléseibe.

A vád szerint a férfi Inárcson épített családi házat deviza alapú hitelből. A hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudták fizetni, ezért végrehajtási eljárás indult. A házat elárverezték és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie.

A vádlott 2018 májusában segítséget kért lakhatásuk megoldásában az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz.

A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője 2013 óta dolgozott ebben a munkakörben. Az asszony többféleképpen próbált segíteni, lakhatási lehetőséget szerezni a vádlottnak és családjának, de nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítani számukra.

A férfi 2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba, ahol arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek, de addig meg kell oldaniuk a lakhatásukat. A feleség erre közölte, hogy a gyermekekkel rokonokhoz költözik.

A vádlott egy átvirrasztott éjszaka után július 11-én reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, aki egyedül dolgozott az épületben. Vita robbant ki köztük, ekkor a férfi a táskájából elővett egy kést és nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt. Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba és feladta magát.

A nyugdíjas rendőr a bíróságon sem tagadott semmit. A gyilkosság elkövetése olyannyira megviselte, hogy többször is bocsánatot kért az áldozat, családjától, majd kijelentette, "szeretnék az áldozattal helyet cserélni".

Az ügyben már szerdán ítéletet hírdethettek volna, hiszen a vádlott mindent beismert, azonban a vádiraton – mely 12 év letöltendő börtönbüntetést kért a férfire - végigmenve a vádlott egyre sápadtabb lett, a vérnyomására panaszkodott, majd összeesett, és mentőt kellett hívni hozzá.

A tárgyalás ezzel félbeszakadt, mert a bíró teljes bizonysággal nem tudott meggyőződni arról, a férfi érti-e, hogy ha mindent beismer, akkor azonnal 12 évet fog kapni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.