Rendőrség

A rendőrség rászáll a bulinegyedre

Sokasodnak a lakossági panaszok, nő a rendőri jelenlét.

2019.01.29 07:27ma.hu

Oláh Lajos DK-s parlamenti képviselő két írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudja, fel kíván-e lépni a “sokasodó lakossági panaszok”, valamint az egyre nagyobb kihívást jelentő közbiztonsági problémák ügyében a Budapest VI. és VII. kerületében működő bulinegyedben.

A képviselő azt állította, naponta kap lakossági bejelentéseket és leveleket arról, hogy utcai alkohol- és kábítószerfogyasztás milyen súlyos jelei tapasztalhatóak a bulinegyed közterületein.

2019-ben a fennálló közbiztonsági helyzethez igazítva a szükséges mértékben növeli a jelenlétet a rendőrség az úgynevezett bulinegyedben - olvasható Pintér Sándor január 25-i írásbeli válaszában.

A belügyminiszter válasza szerint január 18-án razziázott a rendőrség a helyszínen, ahol a komplex "bűnügyi és rendészeti akció” célja volt "a közterületi jogsértések elkövetésének megakadályozása, az ott bűnelkövetés céljából tartózkodó személyek felderítése, továbbá a személyszállítást végzők ellenőrzése”. Január 18-án hét embert állítottak elő és 61 taxist ellenőriztek a VI. és a VII. kerületben. A hét előállított ember közül hatot kábítószer birtoklása vagy fogyasztása miatt állítottak elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.