Gyász

Budapesten helyezik végső nyugalomra Andy Vajnát

A kormány saját halottjának tekinti.

2019.01.24 11:22ma.hu

Életének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A korábban felröppent hírekkel ellentétben a filmbiztost nem Los Angelesben, hanem Budapesten, a Fiumei úti temetőben helyezik végső nyugalomra.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón arról beszélt, Andy Vajnát a kormány saját halottjának tekinti. Úgy gondolják, hogy Andy Vajna tevékenységével jelentős mértékben járult hozzá a magyar filmiparvilágban való elismeréséhez.

"A kormány Andy Vajna temetéséről gondoskodik, minden ellenkező híresztelés dacára, Budapesten, a Fiumei úti temetőben lesz a végső nyughelye a kormánybiztosnak" - közölte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.