Fejlesztés

Liget Budapest - Kisebb technikai hiba miatt vonták vissza az új Nemzeti Galéria építési engedélyét

A hatósági eljárás során elkövetett, kisebb technikai hiba miatt vonta vissza a bíróság az új Nemzeti Galéria építési engedélyét.

2019.01.22 20:18ma.hu

Az új Nemzeti Galéria kivitelezési munkálatainak előkészítése az előzetes terveknek megfelelően, ütemezetten halad. A Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntése az új Nemzeti Galéria építési engedélyének kapcsán a beruházás szakmai tartalmát nem érinti, az a projekt kivitelezésében késést nem okoz - hangsúlyozta a Városliget Zrt.

Mint kiemelték, a döntés a hatósági eljárás során elkövetett, kisebb technikai hibára vezethető vissza, a megismételt eljárásban a hatóság minden bizonnyal korrigálni fogja ezt a hibát.

A Liget Budapest projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. valamennyi feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi, beruházásait jogerős és végrehajtható engedélyek birtokában hajtja végre, így természetesen a projekthez kapcsolódó fejlesztések - beleértve az új Nemzeti Galéria kivitelezését is - jogerős és végrehajtható építési engedélyek birtokában indulnak meg - áll a közleményben.

A Ligetvédők Facebook-oldalán közzétett információk szerint az új Nemzeti Galéria épületére kiadott építési engedély irataiba a CivilZugló Egyesület jogi képviselője tavaly nyáron be akart tekinteni, ezt azonban Budapest Főváros Kormányhivatalának V. Kerületi Hivatala jegyzőkönyvben megtagadta.

A CivilZugló ez ellen benyújtott keresete nyomán a bíróság hétfőn az ügyféli jogok súlyos korlátozása miatt az új Nemzeti Galéria építési engedélyét megsemmisítette, és az V. Kerületi Hivatalt új eljárás lefolytatására utasította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.