Felsőoktatás

Rektor: teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem

Az intézmény minden elemét érinti a felújítás, az infrastruktúrát és az eszközállományt is.

2019.01.21 08:59MTI

Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem - mondta Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Közölte, az intézmény minden elemét érinti a felújítás, az infrastruktúrát és az eszközállományt is.

Már idén elindulhat az egészségtudományi kar fejlesztésének harmadik üteme, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztése, az elméleti tömb építése, s elkezdődhet egy belgyógyászati tömb kialakítása is.

A rektor szerint nagy szükség van a képzésre, hiszen az előrejelzések szerint 2020-ra Európában egymillió üres orvosi állás lehet.

A Magyar Idők nemrégiben azt írta, több milliárd forint értékű felújítás, illetve fejlesztés kezdődhet meg a Semmelweis XXI. Fejlesztési Projekt részeként az ország egyetlen önálló orvosegyetemén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.