Demonstráció

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntetnek Budapesten

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntetnek Budapesten, a tiltakozók több irányból vonulnak a Clark Ádám tér felé, ahol a tervek szerint beszédek hangzanak el.

2019.01.19 14:53ma.hu
MTI Fotó: Mónus Márton

A szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország - Budapest - blokád címmel hirdették meg az eseményt.

A Hősök teréről 50-60 demonstráló indult el, majd a résztvevők száma az Oktogonon néhány százra nőtt.

A tömegben látni lehetett több magyar és európai uniós, valamint egy Árpád-sávos zászlót. A menetet egy "Elegünk van" feliratú molinóval vezették fel. A tüntetők az Oktogontól hangos sípolással, dudálással, szirénázással vonultak.

A demonstrálók egy másik csoportja a Szabadság híd pesti hídfőjétől indult a hídon és a budai alsó rakparton át a Clark Ádám tér felé. Magyar, európai uniós, illetve Momentumos zászlókat lengetnek, sípolnak, kiabálnak.

A vonulás idejére lezárták a Szabadság híd egyik sávját, és rendőri felvezetéssel mennek a tüntetők.

Több vidéki városban is szerveztek kormányellenes demonstrációkat, ezeketa budapesti tüntetés résztvevői kivetítőn figyelhetik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.