Önkormányzat

Fővárosi Közgyűlés - Napirenden a forrásmegosztás

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet a fővárosi és a kerületi önkormányzatokat együttesen megillető források idei megosztásáról. A kerületeket összesen 132,2 milliárd forint (46 százalék), a fővárost 155,5 milliárd (54 százalék) illetné meg a tervek szerint.

2019.01.18 22:30MTI

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - előterjesztés szerint a megosztandó bevételek a múlt évihez képest a tervek szerint több mint 29 milliárd forinttal nőnek.

Az előterjesztés szerint összfővárosi szinten erre az évre 287 milliárd forint iparűzésiadó-bevétel tervezhető, figyelembe véve a tavalyi tényleges bevételeket, valamint az idei makrogazdasági prognózisokat. A késedelmikamat- és bírságbevétel együtt 2019-re 700 millió forinttal tervezhető. A főváros egészére mindösszesen 13 millió forint idegenforgalmi adót oszthatnak meg. Azok a kerületi önkormányzatok, melyek maguk szedik be az adót, a főváros által beszedett összegből nem részesülnek - olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.