Végül kikapcsolta az áramot az Elmű

Életveszély: már a csapból folyó víz is rázott egy Dob utcai házban

Az okozhatta a gondot, hogy az egyik önkormányzati lakásban már évek óta lopták az áramot.

2019.01.18 16:35ma.hu

Az Elmű életveszélyessé minősített egy Dob utcai házat. Az Index beszámolója szerint a százéves, 25 lakásos épületben a helyzet már korábban is aggasztó volt, hónapok óta napi rendszerességgel kimaradt az áram órákra, vasárnap pedig azzal szembesült egy lakó, hogy a csapból folyó víz is ráz.

Az Elmű ezért lekapcsolta az áramot az épületben, miután nem találta kielégítőnek a közös képviselői feladatot ellátó önkormányzati Erzsébetvárosi Szolgáltató (ERVSZ) Kft. által kiküldött szakemberek ideiglenes megoldását.

Csütörtökön közös gyűlést tartottak a lakóknak, ahol az önkormányzati cég alkalmazottjaként a ház közös képviselője azt mondta, a műszaki probléma oka, legalábbis részben, hogy az egyik önkormányzati lakásban lopták az áramot, ezért az ERVSZ ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Korábban a házban dolgozó szerelők azt állították, a földelés nem volt rendben, ám ezt javították. Az Elmű szerint viszont az érintésvédelem továbbra sem biztosított.

Több lakásban a vezetékek cseréje szükséges ahhoz, hogy a rendszer az egész házban biztonságosan működjön, a javítási munkálatok egy-két hónapig fognak tartani.

Az önkormányzati lakások lakóit ideiglenesen hotelben szállásolták el jövő keddig, a magántulajdonban lévő lakások lakói vagy a bérlők viszont nehéz helyzetbe kerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.