Ítélet

Öt és fél évet kapott a kokainos gázoló nő

A vezető a sértettet fékezés nélkül ütötte el.

2019.01.16 15:07ma.hu

A vádirat szerint a 27 éves nő 2016. november 7-én a kora délutáni órákban, Budapest XIV. kerületében a Füredi úton kokain befolyása alatt vezette a gépkocsiját, amikor – féktávolságon kívül – a járdáról az úttestre lépett a 85 éves sértett.

A vád szerint objektív körülmény nem gátolta, hogy a vádlott észrevegye a járdáról az úttestre lépő gyalogost. A nő a gyalogost a kokain hatása miatt nem észlelte, ezáltal az időskorú, ebből fakadóan különös védelmet igénylő sértett áthaladására egyáltalán nem reagált, az elhárítást nem kezdte meg, pedig a késedelem nélküli észlelés és intenzív – azonban saját magát és másokat sem veszélyeztető – fékezés esetén a járművet a gyalogos előtt megállíthatta volna. A vezető a sértettet fékezés nélkül ütötte el.A baleset után a vádlott segítségnyújtás, illetve a mentők és rendőrök értesítése nélkül elhagyta a helyszínt.

A baleset során elszenvedett sérülései miatt az időskorú férfi a helyszínen életét vesztette.

A fenti eseten túlmenően, a nő terhére a vád tárgyát képezte egy korábbi, 2016. áprilisi bódult állapotban – szintén kokaintól befolyásolt állapotban – elkövetett járművezetés vétsége is.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a fentiek miatt a nővel szemben halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, a 2016. áprilisi cselekmény miatt további egy rendbeli bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a mai napon megtartott tárgyaláson a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és őt 5 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint véglegesen eltiltotta a járművezetéstől.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.