Szálló por

Több településen romlott a levegő minősége

Az érintett településeken lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban.

2019.01.10 15:19MTI

Több településen - köztük a fővárosban - tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön az MTI-t.

Budapesten és Putnokon egészségtelen a levegő minősége. További nyolc településen kifogásoltnak minősítették a levegőt, ezek: Eger, Esztergom, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Szolnok, Tököl, Vác.

A gyermekeknél, az időseknél, illetve a légúti megbetegedésben szenvedőknél légúti tünetek - például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés - jelentkezhetnek, illetve a meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. A légszennyezettség nem csak a tüdőt terheli meg, hanem az immunrendszerre, a központi idegrendszerre és a szív - és érrendszerre is káros hatással bír - tették hozzá.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érintett településeken lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az emberek a légszennyezettség, illetve a hideg időjárás miatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.