Sajtóközlemény

Pályázati hírek

Elindult a moduláris smart charging rendszer fejlesztése elektromos autó flották számára a FlexSys Kft-nél

2018.01.15 12:56ma.hu

A FlexSys Kft. által vezetett konzorcium (Konzorciumi tag: Auri Consulting Kft.) 329 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati kiíráson. A közel 504 millió forint összköltségvetésű beruházásból elektromos autó flották részére moduláris smart charging

A projekt eredményterméke a smart charging szoftver és hardver rendszer, ami alkalmas lesz, a vállalati elektromos jármű töltésben felmerülő összes probléma kezelésére, mint például a telephelyi intelligens energia menedzsment, és az otthoni töltés biztonságos megoldása és elszámolása.

Az elektromos autók előnyei (olcsóbb fenntartási költség, kormányzati ösztönzők, olcsóbb üzemanyag, vállalati CSR programok) miatt egyre több vállalat kezdi lecserélni vállalati autóflottáját elektromos járművekre.

A járművek töltésére azonban nem születtek még flotta specifikus megoldások.

A moduláris smart charging központi rendszer az európai piacon az első olyan rendszer, amely a céges elektromos járműflották igényeire szabott töltés menedzsment szoftver megoldással rendelkezik. A moduláris smart charging flottatöltő szoftver emellett elsőként alkalmaz mesterséges intelligenciát a töltés-ütemezés területén.

A FlexSys Kft. által fejlesztett elektromos jármű flottatöltő szoftver - amely a smart charging megközelítés átültetése vállalati környezetbe -, megoldást jelent a töltések ütemezésére és levezérlésére, akár idegen töltő infrastruktúrára épülve.

A flottatöltésre optimalizált hardvercsalád és a smart charging központi rendszer tovább képes optimalizálni az intelligens töltési folyamatot.

A tervezett töltő infrastruktúra jelentős beruházáscsökkentést és energia megtakarítást jelent a piacon jelenleg elérhető rendszerekhez képest.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.