Ellátás

Így fog kinézni a Dél-pesti Centrumkórház

188 milliárd forintból újul meg az egyesített Szent István és a Szent László kórházakból.

2019.01.04 20:27ma.hu

Az Index szerint az emberek rögtön a főépületbe lépnek, ahonnan a megfelelő helyre és szintre irányítják majd őket.

Ahogy a tervrajzokon is lehet látni, a zöldterületként kialakított központi park mellett a főépület egy központi műtéti-diagnosztikai tömbből és hat hozzá kapcsolódó épületszárnyból fog állni. Tetején még egy zöld tetőkert is helyet kap. A kórháznak 1200 parkolóhelye lesz.

Mindez az Egészséges Budapestért Program keretében valósul meg, ami a tervek szerint a főváros és az agglomeráció teljesen eltorzult kórházi szerkezetét racionalizálná. A dél-pesti centrum mellett még két másik nagy kórházi centrumot létesítene a kormány, az egyiket Dél-Budán, ami szuperkórház néven vált ismertté, és az M1-M7-es autópálya közös szakasza mellett fekvő, Dobogó nevű területen valósulna meg. A másikat pedig Észak-Pesten, ahol a Honvédkórházat bővítenék tovább.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.