Sajtóközlemény

Pályázati hírek

Optimális kihasználtságot biztosító nyomdai technológia fejlesztése intelligens gyártócellák kialakításával a PAUKER HOLDING Kft-nél.

2018.02.19 09:20ma.hu

A PAUKER HOLDING Kft. 382 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázati kiíráson. A közel 612 millió forint összköltségvetésű beruházásból nyomdai technológia fejlesztése valósul meg.

A projekt eredményterméke kifejezetten a heterogén nyomdai gépparkokhoz használható intelligens adatgyűjtő, kommunikációs és vezérlő technológia kialakítása, amely képes adatokat átvenni a cégek ERP rendszeréből és az automatikusan gyűjtött gyártási adatok kiértékelésével képes optimalizálási feladatok elvégzésére és a gyártócellák működésének módosítására.

A projekt eredményeinek a nyomdaipari szakterületre gyakorolt hatása jelentős lehet, hiszen olyan integrált termelésfelügyelő és gépfelügyelő rendszer kialakítását teszi lehetővé, amely egyrészt az egyes gyártócellák termelési adatait rögzíti és elemzi, másrészt az integrált termelési folyamatokban alkalmazott heterogén gyártócellák összehangolását biztosítja.

A fejlesztés példaértékű lehet a hazai és nemzetközi nyomdaipar számára is. A rendszer működtetése során keletkező adatok elemzése szervezéstudományi szempontból is hasznos alapot biztosíthat további technológiai innovációnak.
(Szponzorált tartalom)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.