Ügyészség

Afgán férfi bántalmazott egy párt a Keletinél - gyorsított eljárásban elítélték

A vádlott ittasan belekötött a buszra várakozókba, majd megrongálta a buszt; az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította, közérdekű munkára ítélték.

2019.01.03 16:30ma.hu

A vád szerint a 24 éves, afgán állampolgárságú férfi 2018. december 31-én a késő esti órákban – ittas állapotban – a VIII. kerület, Baross téren meglökte a buszmegállóban együtt várakozó férfit és nőt, majd szóváltásba keveredett velük. A vádlott a várakozók arcát egy-egy alkalommal megütötte, mire a férfi védekezőleg visszaütött. A sértettek buszra szálltak, azonban a vádlott követte és a buszon tovább szidalmazta őket.

A busz vezetője a járművel megállt a VII. kerület, Thököly úton és az agresszíven viselkedő vádlottat a busz elhagyására szólította fel, amelynek a vádlott önként nem tett eleget, ezért a férfi sértett eltávolította a járműről. Ezt követően a vádlott több személyt meglökött, továbbá a busz szélvédőjét is megrongálta, abban több százezer forintos kár keletkezett.

Az időközben értesített rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a terheltet garázdaság és rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban – az elfogásától számított harmadik napon – bíróság elé állította.

A vád alapján a bíróság a mai napon tartott tárgyaláson a férfit bűnösnek mondta ki a váddal egyezően, és 180 óra közérdekű munkára ítélte.

Az ítélet jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.