Diplomácia

Orbán Viktor is ott lesz Bolsonaro beiktatásán Brazíliában

Orbán Viktor megerősítette, hogy elmegy a szélsőjobboldali Jair Bolsonaro elnöki beiktatására.

2018.12.27 17:27ma.hu

A brazil Folhapress hírügynökség beszámolója szerint a magyar miniszterelnök egyike annak a tizenkét állam- és kormányfőnek, aki jelen lesz a január elsejei eseményen (megjegyzik: a dátum miatt rendszerint kevesen teszik tiszteletüket).

Kiderült továbbá az is, hogy miközben az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini szimpatizál Bolsonaróval, Olaszországot Gianmarco Centinaio mezőgazdasági miniszter képviseli majd. Ott lesz a portugál elnök, Marcelo Rebelo de Souza is. Az Egyesült Államokból Mike Pompeo külügyminiszter vesz részt a beiktatáson, és elmegy még Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.