Karácsony

Plébániai kormányzó: ha az ünnep túlságosan az ajándékokról szól, elvész a lényeg

'A lényeg, hogy legyünk ajándékok egymás számára.'

2018.12.26 09:43MTI

Ha a karácsony túlságosan az ajándékokról szól, elvész a lényeg - hangsúlyozta Monostori László plébániai kormányzó az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Hozzátette: a lényeg, hogy legyünk ajándékok egymás számára. Isten is megajándékozta a világot azzal, hogy eljött a földre. Fontos, hogy ne az határozza meg gondolatunkat, mi az, ami nekünk jó lesz. Ne az önzőség, hanem az önzetlenség legyen az életünk - fogalmazott.

A karácsonyi ünnepkör kapcsán a kormányzó elmondta, a karácsony ünneplése a 4. század első felében alakult ki. Szólt arról, hogy igazából azt sem tudni pontosan, melyik évben, vagy az év melyik időszakában született Jézus. Azért a téli napfordulóhoz kötötték az ünnepet, mert úgy tartották, Jézus a "világosságunk", általa jött el a fény - fűzte hozzá.

Monostori László jelezte, hogy a karácsonyi ünnep tartalma nem változott a kezdetek óta, de a körítése igen. Később alakult ki például az adventi időszak, valamint az aprószentek ünnepe (december 28.) is, amikor azokra a betlehemi kisdedekre emlékezünk, akiket Heródes parancsára megölettek - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.