Ellátás

Ételosztás a Blahán - videó

Karácsony minden napján meleg ebédet oszt a rászorulóknak az Ételt az Életért Alapítvány.

2018.12.24 12:20ma.hu

Több száz tonna tartós élelmiszert és több ezer tál meleg ebédet oszt ki idén is az Ételt az Életért Alapítvány, emellett idén a "Küldj jókívánságot a szeretetfára" elnevezésű akcióval szeretnék felhívni a figyelmet a gondoskodás erejére. Az adventi akciók csúcspontja a Blaha Lujza téri ételosztás.

December 24-25-26., Blaha Lujza tér

1200 adag főétel, tea, édesség, pékáru és 1100 db szeretetcsomag / 24-én
1600 adag főétel, tea, édesség, pékáru és 1500 db szeretetcsomag / 25-én és 26-án naponta
A segélycsomagokban húszféle összetevő
Karszalagosztás 8:00
Osztás kezdete 11:00
Várható befejezés 14:00


Több ezer főt látnak vendégül vidéken is
Nem csak a fővárosban lesznek kiemelt ünnepi akciók. Egerben 400, Debrecenben 300, Miskolcon 330, Marcali – Horvátkút – Kéthely településeken 300, Somogyvámoson pedig 600 adag meleg étel kerül majd kiosztásra, mellé mindenütt csomagosztással egészül ki a program. Miskolcon 5 gyógypedagógiai intézménybe látogatnak majd el az önkéntesek és kulturális programmal is készülnek a gyermekeknek. Január közepén Békéscsabán 108 főre szóló csomagosztással zárul az adventi kör, amely december elején a 800 főre szóló óbudai ételosztással kezdődött. Ez alatt több száz tonna tartós élelmiszert mozgatnak meg, és több ezer, a Karácsonyt magányban és elhagyatottságban töltő idős embert, betegeket, munkanélkülieket, valamint bajba került nagycsaládokat és gyermekeket látnak vendégül az ünnep alkalmából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.