Szálló por

Budapesten visszavonták a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Már nem indokolt.

2018.12.22 19:21MTI

Budapesten már nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, így Tarlós István főpolgármester elrendelte a csütörtökön bevezetett intézkedés megszüntetését - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a csütörtöki és pénteki mérési eredményekre és az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati, többször frissített előrejelzésére tekintettel már nem indokolt a tájékoztatási fokozat fenntartása.

Mint kifejtették: csütörtökön érzékelhető javulást tapasztalhattak, pénteken viszont - az intézkedések ellenére - jelentős romlás volt érzékelhető.

A szálló porra (PM10) vonatkozó szmoghelyzeti döntéshez az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése is szükséges, amely szerint a szombati levegőminőség az esti, késő esti órákban mindenütt tovább javul, és a PM10 koncentrációja alacsony marad. Vasárnap napközben már kiváló lehet a levegőminőség. Hétfőn és kedden a levegőminőségben nem várható romlás, kedvező lesz a levegőminőség - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.