Ítélet

Közérdekű munkára ítélték a Kossuth téri országzászló megrongálóját

Gyorsított eljárásban közérdekű munkára ítélték rongálás miatt azt a férfit, aki a napokban egy demontráció során fekete festéket fújt a Kossuth téri országzászlóra.

2018.12.21 15:04MTI

A vád szerint a 31 éves férfi kedden este a Kossuth téri demonstráción a Parlamenttel szemben lévő országzászló 33 méter magas rúdjára fújta fekete festékkel 2,8 méter hosszan a "SZTRÁJK!" feliratot. A rendőrök a közelben elfogták az elkövetőt.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit "falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége" miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság pénteken tárgyalást tartott az ügyben, a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és 312 óra közérdekű munkára ítélte. Az ítélet nem jogerős - áll a főügyészség közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.